top of page

Wie wij zijn 
Hieronder een overzicht van de huidige leden van CPO Sjalot.
Wil je meer van ons zien? Volg ons op Instagram.

Jelte, Annemarie, Maya en Pelle

Wij zijn Jelte (37), Annemarie (34), Maya (2) en Pelle (0), op dit moment woonachtig in Utrecht in woonproject "het groene dak". Wij hebben de afgelopen jaren veel in communities gewoond en hebben ook de meerwaarde hiervan gezien en ervaren. Jelte is al jaren een woonpionier en experimenteert met woonvormen om zijn ideaal woonplaatje te ontwerpen. Zo heeft hij een van de eerste Tiny Houses van Nederland gebouwd. Nu gaat het avontuur verder in het prachtige Deventer waar wij ook getrouwd zijn. Wij zijn met name buiten te vinden en houden van mensen om ons heen.
 

"We vinden het prettig om onze buren te kennen, een binnen én buitenruimte te delen".

fam-glas-nieuw.jpg
Schermafbeelding 2022-02-18 om 13.30.03.png
Erik, Marieke en Jacky

Wij zijn Erik (34), Marieke (27) en Jacky. Erik werkt bij het kennisinstituut Movisie als project assistent. Marieke werkt als leerkracht basisonderwijs op de Vrije School Utrecht. We wonen aan de rand van Utrecht, met onze kat Jacky. Wij wonen in het woonproject BloM. Dit is een woonvereniging waar we laagdrempelig contact hebben met onze buren. Wij vinden het leuk dat dit laagdrempelige contact met de buren terugkomt in Sjalot.

We houden van wandelen, fietsen en sporten in de natuur, we zijn erg enthousiast geworden van de mooie omgeving bij Deventer. Daarnaast houden we ook van lezen, spelletjes spelen en gezellig samen een kopje koffie drinken. We vinden het leuk om op deze manier ons eigen plekje samen vorm te geven en kijken uit naar het wonen bij Sjalot.
 

"Wij kijken er naar uit om op deze fijne plek in het mooie Deventer te gaan wonen. Wij zijn erg enthousiast over het sociale en groene aspect van het CPO-project Sjalot!"

Nico en Annelies

Wij zijn Nico (54) en Annelies (61). Nico is teamcoach en Annelies is van oorsprong diëtist. Annelies werkt sinds vorig jaar niet meer in een vaste baan. Begin 2022 kwamen we in contact met CPO Sjalot en we waren meteen enthousiast. We wilden al langer in Deventer wonen, maar niet op de ‘gewone’ manier. Samen met elkaar werken aan een groene, natuurlijke en gemeenschappelijke woonomgeving is ons toekomstideaal en met onze mede Sjalot genoten zien we dit nu werkelijkheid worden. We hebben samen 3 zoons, die inmiddels volwassen zijn, dus zullen met z’n tweeën een huis gaan bewonen aan de Gé Flinthof.

"De tuinen van Zandweerd is een prachtige plek, waar je de voordelen van de stad hebt, maar toch in een groene omgeving woont. Om het wonen met elkaar vorm te geven op een duurzame manier en samen een thuis te creëren, spreekt ons erg aan."

sjalot_annelies&nico.jpg
Jesse en Vera
sjalot_vera&jesse.jpg

Wij zijn Jesse (32) en Vera (31) jaar.

Jesse houdt van vrolijke deuntjes fluiten, Vera van vrolijke deuntjes zingen in een koor.

Zo zitten we ook graag zingend op de fiets. Al fietsend door Europa met een tentje. Of verkennen we de natuurgebieden tussen Utrecht, waar Jesse woont, en Gulpen, waar Vera nóg woont.

Verder worden we naast ons werk in de energievoorziening en basisonderwijs blij van bordspellen spelen, squashen en salsadansen.

In de studententijd hebben we veel in woongroepen gewoond. Het gemeenschappelijke, elkaar laagdrempelig ontmoeten en ongedwongen samen dingen ondernemen, vonden we altijd erg leuk. Onze wens was daarom altijd in een gemeenschappelijk project te wonen. Met CPO Sjalot vonden we dit.

 

"In CPO Sjalot vinden we alles wat we belangrijk vinden: groen op loopafstand, een leuke stad, ecologische woning en vooral: een leuke groep mensen om dit samen mee te doen."

Gemma en Marleen

Wij zijn Gemma (62) en Marleen (64). Gemma werkt bij Rijkswaterstaat en Marleen is al gepensioneerd. We wonen nu nog in De Bilt en verheugen ons op het wonen in Deventer. De kleinschaligheid van CPO Sjalot spreekt ons erg aan. Tien huishoudens die met elkaar een erf delen, hoe leuk is dat? Ook de mix van leeftijden ervaren we nu al, in de voorbereidingsfase, als een feestje.
We houden van buiten, het prachtige landschap van de IJssel, de landgoederen en de kleinschaligheid van de stad Deventer. We vinden het leuk om hard te lopen, te zingen, te wandelen, te schilderen. Lekker te koken en te bakken, te borrelen en de handen uit de mouwen te steken. Feitelijk zijn we levensgenieters.

sjalot_marleen&gemma.png
sjalot_guus&frederika.png
Frederika en Guus

Dag! Wij zijn Frederika en Guus, nu nog woonachtig in Eindhoven. Frederika is wijkverpleegkundige in de wijk waar we nu wonen en Guus is docent global health in het hoger onderwijs in Amsterdam. We houden erg van buiten zijn, wandelend of fietsend. Met woon- en werkervaring in verschillende continenten voelen we ons wereldburgers met Nederland als ons thuis. We willen bijdragen aan een duurzame en inclusieve maatschappij – een woongemeenschap als Sjalot past daar helemaal bij. We kijken ernaar uit om samen met anderen een duurzame woonplek te creëren en te delen in het mooie Deventer.

Jaimy en Winne

Wij zijn Jaimy en Winne. Jaimy werkt als online marketeer bij DHL en Winne werkt als zorgcoördinator op een school voor speciaal onderwijs in Amsterdam. We wonen in hartje Utrecht waar we op dit moment erg van genieten. Tegelijkertijd kijken wij ernaar om binnenkort in Deventer te wonen. Winne is daar opgegroeid en Jaimy ook in de omgeving. Daarnaast is Winne haar hele jeugd in verschillende gezamenlijk wonen projecten opgegroeid en dus bekend met het concept. Het lijkt ons erg leuk om dat nu zelf mede op te zetten en daar straks onderdeel van te zijn. Wij houden van sporten, avontuurlijke vakanties, een biertje drinken met vrienden maar ook van lekker een serietje kijken op de bank. 

"In Sjalot komen veel dromen van ons samen. Wonen in het heerlijke Deventer, in een mooi huis en met nóg mooiere mensen!"

sjalot_jaimy&winne.jpg
frank&elly.jpg
Elly en Frank

Wij zijn Elly (60) en Frank (62). Elly werkt in de kinderopvang en Frank als letselschadejurist. Zijn we niet aan het werk dan gaan we graag op pad, aan de wandel of op de fiets. Op dit moment wonen we in Holten. Deventer is voor ons niet ver en kennen we inmiddels al goed als een mooie en karakteristieke stad aan de IJssel. Het project Sjalot is op ons pad gekomen in een periode dat wij nadachten over een volgende woonstap. Wat ons aanspreekt in Sjalot is het gezamenlijk vormgeven aan een duurzame woonplek én leefomgeving op een kleinschalig erf, waarbij delen en elkaar ontmoeten belangrijk zijn.

 

"Om dit met een leuke groep mensen te kunnen doen, maakt het nog mooier!"

Noortje, Jolan en Zeno

Wij zijn Noortje (39), Jolan (34) en Zeno (0). Recent verhuisd vanuit Amsterdam naar Deventer.

Terug in mijn geboorteplaats Deventer, geniet ik (Jolan) van de rust en het uitzicht vanuit mijn roeibootje op de IJssel. Ik kijk ernaar uit om samen te hobbyen, te klussen, te groeien en te bouwen. Ik (Noortje) houd van yoga, hardlopen en wandelen in de bergen. Ik geniet van de mogelijkheden in de stad maar zoek ik ook graag de rust in de natuur op.

CPO Sjalot wordt een fijne plek met ruimte, tijd voor ontspanning en gezelligheid om ons heen.
 

"Samen wonen op het erf past bij ons omdat we waarde hechten aan bewust leven, het delen van ideeën, ruimte en spullen. We kijken uit naar spontane gesprekken met bewoners die dezelfde visie delen en juist ook verschillen van elkaar. De spanning van het project en de voortgang ervan wanneer de woningen gebouwd zijn en waarin niet alles is vastgelegd, spreekt ons aan. In dit gezamenlijke woonproject vinden wij de ideale woonvorm!"

jolan-noortje-zeno.jpg
TjerkLenaLotta.jpg
Lena, Tjerk en Lotta

Wij zijn Lena (33) Tjerk (35) en Lotta (2) en wonen op dit moment nog in Zeist. Op het gebied van gemeenschappelijke woonvormen zijn we nog onervaren, uitgezonderd het opgroeien in een groot gezin en het wonen in een studentenhuis. Wat ons erg aanspreekt is de kleinschaligheid van het project waarbij ieder zijn eigen huis koopt maar ook een gemeenschappelijke tuin en gebouw aanwezig is. We kijken er naar uit om samen met de groep ons hofje te gaan inrichten. 

bottom of page